Skrivet av: DagensECO | 17 oktober, 2011

Fairtrade Challenge 2011

 

På onsdag den 19 oktober mellan 08.00 och 20.00 går Fairtrade Challenge av stapeln. Då är det dags för Fairtrades årliga utmaning, var med och delta i världens största fika! Målet är att en halv miljon människor fikar med Fairtrade-märkta produkter den 19 oktober. Syftet är att sprida information om och öka konsumtionen av Fairtrade-certifierade produkter.

”Att anordna en fikapaus är ett lätt och roligt sätt att sprida kunskap om hur Fairtrade motverkar barnarbete och gör det möjligt för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.”

Om du vill vara med i utmaningen så går du på en befintlig fika som är öppen för allmänheten (zooma in för att se gratisfika eller betalfika nära dig), eller så kan du skapa en egen fika, t ex, hemmafika med familjen, jobbfika med arbetskollegor eller kvällsfika med vännerna, här får du tips och råd.

Jag anmälde en hemma-hos-fika för mig och mina nära, då jag tänker plocka fram ett gott Fairtrade-te och god Fairtrade-choklad. Var med och delta i utmaningen du med :)!

Annonser

Responses

  1. […] Om du vill vara med i utmaningen så går du på en befintlig fika som är öppen för allmänheten (zooma in för att se gratisfika eller betalfika nära dig). Du kan även läsa mitt tidigare inlägg. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: