Skrivet av: DagensECO | 9 november, 2011

Fly me to the Moon…

 

Fullmåne

Idag, 10 november, är det fullmåne kl 20.00 för att vara exakt! Det finns en sajt där man kan följa hela måncykeln. Det är vetenskapligt bevisat att ebb och flod – Tidvatteneffekten på jorden beror på månens och jordens gravitation på varandras massor. Eftersom människan till 70% består av vatten så kan det ju faktiskt vara möjligt att vi också på ett eller annat sätt blir påverkade av i det här fallet måncykeln. I folktro och pseudovetenskapen astrologi sägs det att:

 
 
Nymåne, dag 1-7

 

Det är rätta tiden att sätta sina projekt och idéer i verket.
 

Växande halvmåne, dag 8-14

 

Perioden symboliserar idén som förverkligas. Nu kanske de första utmaningarna/problemen uppdagas. Det är viktigt att fullfölja vad man har påbörjat och titta framåt, inte bakåt.
 

Fullmåne, dag 15-21

 

Här bedömer man vad man har gjort sedan nymånen och upprättar en första ”balansräkning”: är allt bra fortsätter man målmedvetet – annars är det dags att byta riktning nu.
 

Avtagande måne, dag 22-28

 

Man förbättrar, rättar till detaljer, låter saker och ting stabilisera sig. Tid för eftertanke och återhämtning – och planering inför den nya expansiva perioden.
 
 
Så efter fullmånen i morgonkväll ska man enligt astrologin avsluta saker som inte längre gagnar en. Jag är väldigt fokuserad på hemmet just nu och jag ska på fredag ringa Myrorna och skänka en bokhylla i massiv ek med deras givarservice, samt sälja en CD-spelare på Blocket. Året ut tänker jag prova att följa måncykeln och se om det gör någon skillnad, det skadar ju inte att prova :)!

 

Lite kuriosa, för att avståndet mellan jorden och månen ska bli lite mer konkret så gör jag här en liknelse: fanns det en rak tågräls till månen så skulle man vara framme efter 81 dagar med ett tåg som går 200 km/h. Men eftersom jag inte gillar att vänta så länge så säger jag: Fly me to the Moon!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: