Nyårslöften…

 

Det brukar ligga mycket fokus kring nyårslöften vid årskiftet. Man ska träna mer, äta nyttigare, sluta röka, ja listan kan göras hur lång som helst. Jag tror inte riktigt på den typen av listor, det finns ingen tydlig motivation och egagemang knuten till det man säger sig vilja göra/ändra. Svara inte på frågan vad du ska göra, t ex träna mer, utan svara på frågan varför…Och var specifik, träna mer är ganska luddigt, träna mer än vad/vem?

Jag tror mer på förändringar som är knutna till din livsstil, ta små steg som du integrerar i hela ditt liv. En sak som kan göra det lättare att integrera något i ditt liv är att omvandla ditt nya beteende till en vana, här kan du ta 3-veckorsregeln till hjälp. Om du konsekvent upprepar det du vill förändra under en 3-veckorsperiod så kommer det att bli en vana och då är det bara en tidsfråga innan den är integrerad i din livsstil.

Det är ofta mycket fokus kring hälsa när man diskuterar nyårslöften. Då ofta mat och dieter. I många tidningar kan man läsa: Du är vad du äter. Jag brukar hävda: Du är vad du kan smälta (näringsupptagningsförmåga). Här kommer ett inspirationsklipp i ämnet:

Gick det för fort, läs gärna min serie om optimal energi.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s