Skrivet av: DagensECO | 3 april, 2012

Påskgodis – rawfood chokladägg

påsk

Påsken närmar sig med stormsteg. Kanske vet du fortfarande inte riktigt vad du ska fylla dina påskägg med? Personligen tycker jag absolut att två biobiljetter ska finnas i ägget. Och när det gäller godis, varför inte skippa det vanliga plockgodiset och fyll med förföriska rawfood chokladägg? Här kommer ett enkelt recept. Det är både nyttigt och gott. Prova, du kommer inte att ångra dig!

 

Rawfood chokladägg
Ingredienser:

50 g cashewnötter, naturell
40 g råtorkade dadlar, ekologiska
10 g kokosolja, raw
ca 1-3 tsk vatten (eller mandarinjuice)
ca 35 g rå mörk choklad (minst 70 %)

Gör så här:
1. Låt cashewnötter och dadlar ligga i vatten några timmar. Ta fram handmixer/mixer, häll av vattnet och mixa nötterna, dadlar och kokossmör. Lite vatten (eller juice) kan behöva läggas till så att konsistensen blir bra.
2. Låt blandningen få stå och stelna i kylen i ca en halvtimme. Rulla små kulor av smeten. Låt småkulorna vila i kylen medan chokladbitarna smälts försiktigt i vattenbad.
3. Cashewkulorna rullas därefter i chokladen med en tesked tills de är täckta med choklad och placeras i en bakpappersklädd burk. Låt vila ett par timmar i kylen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: