Skrivet av: DagensECO | 3 september, 2012

Afternoon Tea

Afternoon Tea

Nu när hösten är här, kan det vara lätt att fokusera på det negativa. Det regnar ofat, blir kallare och mörkare. Men det finns så många mysiga saker man kan göra på hösten som sätter guldkant på vardagen. Varför inte ha en afternoon tea hemma? Du behöver några koppar ett par assietter och antingen köper du de mesta eller så kan du baka, beroende på hur händig du är i köket. Om du bakar, kan ju allt bli garanterat ekologiskt :). Varför inte se lördagen som en bakdag och söndagen som bjudningsdag för Afternoon Tea (Scones bör dock göras precis innan gästerna kommer).

Det viktigaste på en Aftenoon Tea-buffé (receptlänkar)

Det är tanken som räknas, har du inte tid att laga till de olika recepten, byt ut lemon curd mot engelsk bitter apelsinmarmelad (köpt), clotted cream mot vispgrädde, kakor mot köpta kakor och löste mot påste på närmaste livsmedelsbutik. På The English Shop kan du också få lite inspiration. Satsa dock på att göra scones, det tar ca 30 minuter. Om du inte känner för att ha en bjudning hemma – om du inte har tiden, men pengarna, varför inte unna dig en afternoon tea på något trevligt hotell?


Responses

  1. Å, älska afternoon tea! Det där såg fantastiskt ut! Vi ska ta en helkväll på The tea Room i Queen Victoria Buildning (Sydney) snart och jag LÄNGTAR!

    • Ja, visst är det härligt. Kan tänka mig att det blir en alldeles speciell känsla därborta.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: