Skrivet av: DagensECO | 15 oktober, 2012

Vackans Citat VI

Vanligen delar jag med mig av citat och sen skriver en text som stöder citatet. I detta fall vill jag belysa vikten av att tänka och verkligen ifrågasätta ‘sanningar’ som serveras som insiktsfulla citat. Här kommer mitt motcitat:

”A feeling is a message! If you understand and receive it you learn and grow! If you interrupt it you get deprived of energy and feel depressed.” – Stephanie Stenstad

Du måste lära dig att disciplinera din besvikelse. Vilket nonsens! Besvikelse är en känsla, att disciplinera en känsla är som att försöka styra över när en lite baby ska äta eller inte äta bröstmjölk, det är dömt att misslyckas. I det här läget är acceptans det bästa verktyget. Du noterar att du är besviken och låter dig själv vara i den känslan. Känslor är budskap, om vi lyssnar till budskapet klingar känslan ut. Budskapet är uppfattat och känslan har fyllt sin funktion.

Om vi istället försöker göra en massa saker (t ex disciplinera känslan eller försöka byta ut sorg mot glädje) så stör vi processen och då kan känslan stanna kvar i månader i vissa fall år. Då ligger den i ditt undermedvetna och tar energi, ända tills känslan triggas igång igen av något som händer i ditt liv. Kanske har du någon gång känt en översvallande sorg eller glädje när du känner en doft som du minns från svunnen tid? När en känsla kommer till dig, välkomna den. Den för med sig ett budskap! Om det är en ouppklarad känsla som kommer till ytan, celebrera! Nu har du chansen att slutföra känsloprocessen som du tidigare avbröt. Våga vara i det eventuellt obehagliga och notera allt som händer och sker i din kropp, förr eller senare klingar känslan ut, du förstår budskapet och kan gå vidare lättad och med ny energi.

Annonser

Responses

  1. Det är jättebra sagt! Om vi är sanna mot våra känslor tror jag att vi skulle ha betydligt färre personer med långtids depressioner, utbrändhet, och diverse stressymptom! Man måste få känna det man känner!

    hälsningar Anna


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: