Rawfood – här för att stanna

Foto: Stephanie Stenstad

Foto: Stephanie Stenstad

 

Jag var på hälsomässan nu i helgen. Årets tema var mod. Det kan krävas mod för att förändra ett beteende – att ändra livsstil. En person som radikalt ändrade sin livsstil för åtta år sedan, när hon bestämde sig att ställa om kosten och äta endast rawfood, är Erica Palmcrantz Aziz. Hon är numer den mest kända författaren och inspiratören på området i Sverige. På sitt seminarie under mässan berättar hon entusiastiskt om vad rawfood är och hur hon tolkar det. Hon menar på att vegan rawfood är mat från växtriket så som nötter, frön, grönsaker och frukt. Det är viktigt att maten inte upphettas till mer än 42 grader för då dör viktiga ensymer i maten. Vi behöver ensymerna för att reparera och bygga upp vår kropp.

 

Foto: Stephanie Stenstad

Det är många som när de hör ordet råkost eller rawfood direkt associerar det med en tallrik rårivna morötter, men rawfood är så mycket mer. Man kan göra oerhört välsmakande mat. Den bästa inkörsporten till rawfood är dock att prova de läckra desserterna. Så Erica bestämde sig för att ge ut dessertboken ”Raw Delight”, och den har blivit mycket populär. Men ska man försöka ställa om en livsstil, kan det vara svårt att bara följa råd ur en bok.

Rawfoodmiddagar uppmärksammade detta och de driver en medlems-sajt där man bl a har rawfoodknytis hos olika värdar, alla tar med sig en rawfoodrätt och alla kan smaka och ta del av varandras recept. Här utbyts erfarenheter och råd. Medlemmarna är allt från den nyfikne nybörjaren till den luttrade veteranen, som ätit råkost/rawfood i decennier. Är du nyfiken? Gå gärna med i deras Facebook-grupp som självklart heter Rawfood-middagar. Vi kanske ses :)!

Annonser

En reaktion på ”Rawfood – här för att stanna

  1. Uppskattade oxå både Erica’s och Rawfoodmiddagars fina föresläsningar och demos och även Pontus och Toms fina Rawfood föreläsningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s